Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Athens WalkScary Athens

Το στοιχειωμένο σπίτι της Γλυφάδας

Το στοιχειωμένο σπίτι της Γλυφάδας. Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν πολλοί μύθοι και θρύλοι για φαντάσματα, στοιχειώματα και άλλου είδους περίεργα φαινόμενα.

Κάποια από αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και άλλα, όπως αυτό που θα δούμε παρακάτω, συνοδεύονται από μαρτυρίες των ίδιων των ένοικων. Στην Γλυφάδα και πιο συγκεκριμένα στην οδό Καραπάνου επικρατεί η φήμη για ένα τεράστιο σπίτι, εγκαταλελειμμένο όπου έχει κάνει την εμφάνισή του το φάντασμα του ίδιου του ιδιοκτήτη όπου και έχει στοιχειώσει το μέρος.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έμενε μέσα και κάποια στιγμή για ανεξήγητους λόγους είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Από τότε το σπίτι αυτό είχε ενοικιαστεί από πολλούς ανθρώπους αλλά ποτέ κανένας δεν είχε παραμείνει πάνω από μία εβδομάδα, αφού όπως ισχυρίζονται πολλά ανεξήγητα πράγματα έχουν συμβεί κατά την διαμονή τους εκεί. Από το υπόγειο ακούγονταν φωνές, βήματα μέσα στην νύχτα και ακόμα είχε αναφερθεί πως καθώς κοιμούνταν μία αόρατη δύναμη σήκωνε το κρεβάτι ψηλά στο ταβάνι. Αυτό συνεχιζόταν ώσπου μια μέρα πριν από 16 χρόνια, ο Ελληνογάλλος εγγονός του αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και να μείνει στο σπίτι αυτό.

Συχνά έβλεπε έναν χλωμό άντρα γύρω στα 50 να περιφέρεται μέσα στο σπίτι και να τον παροτρύνει να φύγει λέγοντάς του πως αν παραμείνει θα πεθάνει διότι η κατοικία είναι δική του και πως κανένας άλλος δεν θα έμενε εκεί. Πριν από 15 χρόνια αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι στο σπίτι αυτό και κάλεσε πολλούς φίλους. Το πάρτι κυλούσε ομαλά ώσπου έφτασαν τα μεσάνυχτα και άρχισαν τα περίεργα. Οι καρέκλες χτυπούσαν στους τοίχους μόνες τους, τα έπιπλα αιωρούνταν και τα σκεύη άλλαζαν θέση μόνα τους. Τα φώτα ανοιγόκλειναν χωρίς λόγο και η τηλεόραση έκανε παρόμοια τρελά πράγματα, ενώ μερικές φορές εμφανιζόταν μια μορφή ακαθόριστου σχήματος. Το αποκορύφωμα, όπου έκανε και τον κόσμο να φύγει άρον – άρον, ήταν ένας μεγάλος καναπές όπου κάθονταν πολλά άτομα πάνω και ξαφνικά ανυψώθηκε ψηλά όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Το σπίτι άδειασε και από τότε κανένας δεν ξανά κατοίκησε σε αυτό το σπίτι, παρόλο που το ενοίκιό του δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *