Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Ζαχαροπλαστεία

Ο Δημήτρης Δήμτσος δημιουργεί στο Beverley γλυκά -έργα τέχνης που αξίζει να δοκιμάσεις!

Είναι ο νέος ζαχαροπλάστης του Beverley Cafe Bistrot, του πιο αγαπημένου μας μαγαζιού στο Χαλάνδρι.

Είναι βραβευμένος, άξιος ζαχαροπλάστης που δουλεύει με γνώμονα το μεράκι και την αγάπη του για τα γλυκά. Μετρά πάνω από 20 χρόνια πορείας κι όμως κάθε μέρα είναι διαφορετική, αφού μαθαίνει, διαβάζει και δίνει τον καλύτερο του εαυτό για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Τον τελευταίο μήνα, είναι ο pastry chef του πιο όμορφου, φιλόξενου και πλούσιας αισθητικής μαγαζιού, στο Χαλάνδρι. Ο ίδιος, κάνοντας ένα διάλειμμα από την κουζίνα και τα νόστιμα γλυκά που φτιάχνει, που μίλησε για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, τις δυσκολίες, αλλά και το πρώτο του γλυκό, που έφτιαξε στην αρχή της καριέρας του.

Τα γλυκά είναι μικρά έργα τέχνης. Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την ζαχαροπλαστική;

Το γλυκό είναι όντως ένα έργο τέχνης και πρέπει να το αγαπάς. Όταν το αγαπάς, αυτό βγαίνει μέσα από τη γεύση και την εικόνα του γλυκού σου. Ασχολήθηκα γιατί ήταν κι ο πατέρας μου ζαχαροπλάστης κι εδώ και 22 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα, το αγαπώ όλο και πιο πολύ, κάθε μέρα που περνά.

53730261_399264813985465_7381459021154222080_n

Τα γλυκά έρχονται στα τραπέζια μας νόστιμα, όμορφα και περιποιημένα. Ποιες οι δυσκολίες που βιώνετε κατά την διάρκεια παρασκευής ενός γλυκού, μέχρι αυτό να φτάσει στο πιάτο μας;

Βασικό στοιχείο είναι να έχεις στα χέρια του την πρώτη κι αγνή ύλη. Έπειτα να κατέχεις την γνώση σε συνδυασμό με την αμέριστη αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Και τότε, βγάζεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το κάθε γλυκό, έχει την δική του τεχνική και δική του δυσκολία.

Όταν ξεκινούσες την καριέρα σου, ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξες και μάλιστα αισθάνθηκες πολύ περήφανος γι’αυτό;

To 99.9% των ανθρώπων αγαπούν τη σοκολάτα. Και δική μου αγάπη φυσικά. Το πρώτο γλυκό θυμάμαι, ήταν μια σοκολατίνα Serano. Πολύ απαιτητικό, το κατάφερα όμως, αλλά αργότερα και με τα χρόνια, το βελτίωσα!

53537424_563272484174851_7216486118974291968_n

Τον τελευταίο 1 μήνα συνεργάζεσαι με το Beverley. Ποια γλυκά θα ΄λεγες ότι ζητάει να δοκιμάσει περισσότερο ο κόσμος;

Νομίζω πως το banoffee αυτή την στιγμή και το προφιτερόλ γίνονται ανάρπαστα. Τα γλυκά έχουν αλλάξει όλα, κι έχουμε δικές μου συνταγές. Εδώ, δουλεύουμε την πρώτη ύλη από την αρχή. Πράγμα βασικό. Πάνω από 15 γλυκά όμως έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ο κόσμος.

 

Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζομαι με το Sofitel Athens Airport Hotel, στην θέση του executive chef pastry. Επίσης, από το 2008 είμαι καθηγητής στη σχολή Le Monde. Έχω δουλέψει στη Ρόδο και από το 1999 είμαι στην Αθήνα σε πολλές και σημαντικές δουλειές, ανάμεσα σε αυτές και το Intercontinental που ήταν για μένα υπήρξε μεγάλο σχολείο.

Η ζαχαροπλαστική έχει τέλος;

Η δουλειά μας δεν σταματά ποτέ, επειδή βγαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Γι’αυτό λοιπόν,  σε καθημερινή βάση διαβάζω, πειραματίζομαι για να έχω ένα άρτιο αποτέλεσμα.

53613567_1050130198517603_4335161382367395840_n

Τι είναι αυτό που λες στους μαθητές σου και γενικά στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την ζαχαροπλαστική;

Τους συμβουλεύω να αγαπούν την πρώτη ύλη και να ξέρουν να τη δουλέψουν. Έπειτα, να οργανώνουν τον εαυτό τους και τη δουλειά τους για ένα καλό κι άρτιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει!

βνμ

Ο Δημήτρης φαίνεται με πόσο πάθος, μεράκι κι αγάπη δημιουργεί τα γλυκά, ενώ το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο! Μία επίσκεψη στο Beverley θα σας κάνει να δοκιμάσετε τα νόστιμα κι ευφάνταστα δημιουργήματα του, πάντα από αγνά και πρώτης ποιότητας υλικά! 

 

Ακολουθήστε το Beverley και στα social media:

Facebook

Instagram

 

Πληροφορίες:

Πλατεία Ελευθερωτών 10 Χαλάνδρι

Τηλ: 21 5515 0373

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *