Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
φαγητό

Τα 4+1 καλύτερα street food που αξίζει να δοκιμάσεις με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Η παράδοση των street food μαγαζιών κρατάει χρόνια και συνεχώς εξελίσσεται. Όλο και περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν τις πόρτες τους και μας σερβίρουν νόστιμες γεύσεις που μας απογειώνουν! Κι έπειτα πώς να αντισταθείς; Σε γεύσεις αλμυρές, γλυκές, μεσογειακές, γεύσεις ανατολίτικες.

Πάμε να δούμε ποια street food μαγαζιά αξίζει να επισκεφτείτε με μια βόλτα σας στο κέντρο της πόλης:

 

 

Smak ( Ρόμβης 21, Αθήνα, Τηλ: 2114097046)

Το μαγαζί με τα πιο νόστιμα και φρεσκοψημένα πεϊνιρλί που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Χειροποίητη ζύμη και υλικά πρώτης ποιότητας που απογειώνουν τη γεύση σας! Ό,τι επιλέξεις φουρνίζεται την ίδια στιγμή μπροστά στα μάτια σου. Εδώ μπορείτε να βρείτε τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές γεύσεις στο αγαπημένο σας πεϊνιρλί.

 

 

Pie Shop (Βουλής 16, Αθήνα, Τηλ.: 21 1403 7328)

 

Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο ναός της πίτας. Γιατί εδώ θα βρείτε χειροποίητες πίτες και τάρτες, δημιουργήματα που επιμελείται αποκλειστικά για εσάς, ο Γάλλος σεφ Dominique Perrot. Φρέσκα υλικά κι όχι κατεψυγμένα, νόστιμες πίτες με κοτόπουλο, σολομό κι άλλα πολλά υλικά θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στο Pie shop. Και πάνω απ’όλα οικονομικά!

 

Cookoomela Grill (Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, τηλ.: 211 1822343)

Είναι το πρώτο χορτοφαγικό steet food με ιδιαίτερες και προσιτές γεύσεις! Στα must του, το ο γύρος μανιταριών που έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε με πολύ νόστιμα καρικεύματα! Επίσης, το kebab από φακή, με σάλτσα τομάτας και τυρί κρέμα αμυγδάλου, θα σας συναρπάσει και θα γίνει το αγαπημένο σας!

 

 

Καυτή Πατάτα ( Κολοκοτρώνη 37, Αθήνα, τηλ.:211 4083576)

 

Γνωστό και μη εξαιρετέο μέρος στο κέντρο της πόλης, όπου θα απολαύσετε την πιο τίμια γεμιστή ελληνική πατάτα σε όλες της, τις εκδοχές. Αλλαντικά, τυριά, σαλάτες και διαφορετικής ποικιλίας αλοιφές, σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε! Να σημειωθεί ότι η πατάτα βγαίνει κατευθείαν από το φούρνο (εξού και καυτή) και τρώγεται με τη φλούδα της!

 

Lukumades ( Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, Τηλ.: 21 0321 0880 )

 

Έχει τιθασεύσει τον ουρανίσκο κάθε περαστικού. Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μην έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά, αυτό το μοντέρνο χώρο που αναβλύζει από γλύκα! Λουκουμάδες αυθεντικοί, γνήσιοι με σοκολάτα, με μέλι, με ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, κ.α. Αγνά υλικά, που συνδυάζονται περίφημα με τους ζεστούς λουκουμάδες! Άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βιώνετε! Τις περισσότερες φορές μπορεί να δείτε ουρά έξω από το μαγαζί. Μη τα παρατήσετε τόσο εύκολα. Να έχετε υπομονή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *