Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Athens WalkΗΣΑΠ Stories

ΗΣΑΠ Stories: Να είσαι άνθρωπος…

Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους, βάζω ακουστικά και είναι σα να βλέπω a kind of videoclip…

Άνθρωποι χαμογελαστοί, νυσταγμένοι, μουρτζούφληδες.  Άνθρωποι που καθένας έχει τη δική του ιστορία, κάτι άφησε, κάτι τον περιμένει. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο αληθινός χαρακτήρας του καθένα φαίνεται στις δυσκολίες! Ένα προσωπείο δεν είναι στέρεο σε ένα πρόσωπο αυλακωμένο από θυμό ή θλίψη. Η ποιότητα του χαρακτήρα φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις δυσκολίες του. Στα καλά του ακόμα και ο Δρακουμελ ήταν γλυκούλης! Όλα φαίνονται στη συμπεριφορά και τις πράξεις μας.

Η πιο άκυρη ατάκα για εμένα είναι όταν κάποιος άνθρωπος συμπεριφέρεται άσχημα και σου λένε “… στο βάθος είναι καλός” για να απαντήσω εγώ “ούτε στο βάθος, ούτε στο ύψος, ούτε στο μήκος, ούτε στο πλάτος”! Ο καλός άνθρωπος δεν συμπεριφέρεται άσχημα και αν αυτό συμβεί, διότι άνθρωποι είμαστε, νιώθει άσχημα, ζητάει συγγνώμη, δεν το ξανακάνει. Και ο συρμός συνεχίζει την πορεία του και μόλις ένας παππούς σηκώθηκε να καθίσει μια κοπέλα χαμογελώντας ενώ μια κυρία με κόκκινη μπλούζα δίνει χρώμα στον γκρίζο συρμό!

Το άνθρωπος – ίσως – δεν προέρχεται από το “άνω θρωσκω” ο Λιαντινης στη Γκεμμα το ισοπέδωσε δίνοντας μια άλλη ερμηνεία αποκαθηλώνοντας την οπτική μας λέγοντας ότι προέρχεται από το “ανδρός όψη”! Από τον καθένα μας εξαρτάται τι είναι αυτό που θέλει να δει…

Στον ίδιο, στους άλλους!! Ο συρμός κάνει στάση στην Ειρήνη, κόσμος τρέχει να ανέβει, να κατέβει, να προλάβει. Ανάμεσα τους και η κυρία με το κόκκινο δίνοντας χρώμα στη μάζα!!

Της Άννα Μουσογιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *