Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΗΣΑΠ Stories

ΗΣΑΠ stories: Σχέση είναι…

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε γκρίζα, Άνθρωποι μουρτζούφληδες πηγαινοέρχονται ενώ η ατμόσφαιρα στο βαγόνι είναι αποπνικτική.

Ένας επαίτης λέει παπαγαλία αυτά που του έμαθε το αφεντικό του για να μαζέψει χρήματα και με το ζόρι περνάει ανάμεσα μέσα από τον κόσμο. Απέναντι μου κάθονται δύο κυρίες. Η μια με βλέμμα στενοχωρημένο περιγράφει στη φίλη της την κατάσταση που βιώνει ο αδελφός της στο σπίτι ¨Σημασία δε δίνει σε εκείνον και το παιδί. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να πάει για καφέ, πεζοπορίες και γυμναστήριο. Μόνος του το μεγαλώνει το παιδί ουσιαστικά και τον βλέπω έτσι στενοχωρημένο αλλά δεν θέλω να μιλήσω. Την αγαπάει και δε θέλει να χαλάσει το σπίτι του αλλά από την άλλη δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση¨.

Έρχεται η στάση τους, η μια κυρία συνέχισε να μονολογεί ενώ η φίλη της την ακούει βουβή. Λίγο πριν κλείσει η πόρτα μπήκε ένας άλλος επαίτης με ακορντεόν. Μόνος του σήμερα. Χθες είχε και ένα μικρό κοριτσάκι μαζί του. Παρόμοιες ιστορίες ακούς και για γυναίκες με συζύγους αδιάφορους. Τελικά δεν υπάρχουν άνδρες ή γυναίκες αλλά άνθρωποι. Άνθρωποι που αγαπάνε και άνθρωποι που δεν αγαπάνε. Τζακ ποτ είναι οι σχέσεις. Μια ζαριά και δεν ξέρεις αν θα σου βγουν εξάρες η ασσόδυο.

Ποιος ξέρει τι θα κάνει τελικά ο αδελφός της κυρίας. Μια βάρκα είναι η σχέση και θέλει δύο να τραβάνε κουπί. Και η αγάπη το ίδιο είναι, χρειάζεται δύο για να επιβιώσει! Συνήθως την πατάει αυτός που αγαπάει λίγο πιο πολύ…

Της Άννα Μουσογιάννη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *