Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑθηνΌρασηΘεατρικές Παραστάσεις

Πρεμιέρα για τις ΒΑΚΧΕΣ στην Επίδαυρο

Πρεμιέρα για τις ΒΑΚΧΕΣ στην Επίδαυρο. Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13/8 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η πρεμιέρα της παράστασης ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη που ανέβηκε σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά.

Και σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, ενώ οι Θραξ Πανκc, έπαιξαν ζωντανά τη μουσική που συνέθεσαν για την παράσταση.

Οι Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, που ερμηνεύουν τους ρόλους της παράστασης. Καθώς και οι ηθοποιοί του χορού Ιουλία Γεωργίου, Θάλεια Γρίβα, Σμαράγδα Κακκίνου, Σοφία Κουλέρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Στεργίου, Ιωάννα Τζίκα χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, που έσπευσε να τους συγχαρεί στα καμαρίνια.

Η παράσταση, που είναι παραγωγή της Ars Aeterna και του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων επαναλαμβάνεται σήμερα Σάββατο 14 και αύριο Κυριακή 15 Αυγούστου στο αργολικό θέατρο και θα συνεχίσει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα Λόγια για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Η πόλη βρισκόταν,όπου σήμερα τα Πίδαυρα ή Παλαιά Επίδαυρος (Αρχαία Επίδαυρος) 13 χιλιόμετρα από το Ασκληπιείο της.Το ιερό της συναντάμε στην περιοχή της σημερινής πόλης του Λυγουριού (Δήμος Ασκληπιείου, Δήμου Επιδαύρου) στην Πελοπόννησο στον νομό Αργολίδας, περίπου 30 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου , 20 χλμ. από την Νέα Επίδαυρο και περίπου 13 χλμ. από την Παλαιά Επίδαυρο. Από το 1988 ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Πρεμιέρα για τις ΒΑΚΧΕΣ στην Επίδαυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο Polis hammam ξεκινάτε τις διακοπές σας πριν ακόμα φύγετε από τη πόλη

Στράβωσαν οι ράγες του τρένου από τη ζέστη στην Αττική

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Σερπετόσπιτο της Νάνσυ

Δείτε ακόμη:

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Τζένη Καρέζη: Η αυστηρή δίαιτα και το μαρτύριο των 2 αυγών!

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *