Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
φαγητό

Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας προτείνει 2 μεσογειακά πιάτα γι’αυτή την εβδομάδα στο V1935

Πριν ένα μήνα περίπου, σας είχαμε ανακοινώσει ότι εξαίρετος και διάσημος σεφ Γιάννης Στανίτσας, έκλεισε μία συνεργασία με το υπέροχο εστιατόριο του ξενοδοχείου V1935, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο διακεκριμένος σεφ, επιμελείται όλα τα πιάτα του μενού, με γεύσεις μεσογειακές, gourmet και και άρτιες γευστικά, που ήδη παρασύρουν τον ουρανίσκο μας!

 

Ας θυμηθούμε ποιος είναι ο Γιάννης Στανίτσας:

 

 

Αποφοίτησα από το IHTTI (International Hotel, Travel, Tourism Institute) στην Ελβετία αποκτώντας ταυτόχρονα τα Catering Management diploma και Diploma in Culinary Arts for Chef Training. Από τότε ξεκίνησα μια σειρά σεμιναρίων και εξειδικεύσεων με στόχο την ολιστική επιμόρφωση μου στον τομέα της Μαγειρικής Τέχνης και της Γαστρονομίας.

Βρέθηκα δίπλα στον Ισπανό chef Alain Devahive Tolosa, συνεργάτη του Ferran Adria, όπου διδάχθηκα τεχνικές μοριακής κουζίνας, στον Gaston Lenotre στη Γαλλία για τεχνικές στην παραγωγή φαγητού [κρέας και σάλτσες], στη Σχολή Carving της Σιγκαπούρης για 7 εβδομάδες διδάχθηκα το σκάλισμα λαχανικών και το σκάλισμα πάγου, στην Valhrona γνώρισα τη σοκολάτα, με τους Ισπανούς Jordi Butron και Xano Sauger έμαθα για τα γλυκά στο εστιατόριο, πέρασα από το Ritz Carlton, τον Bernard Louiseau και τον Christophe Larrat των εστιατορίων του Alain Ducasse. Μια συνεχής επιμόρφωση σε όλα τα θέματα παραγωγής, διαχείρισης και διοίκησης μιας κουζίνας.

Εργάστηκα σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων μεταξύ των οποίων το Hilton στο Άμστερνταμ, το Hilton στο Dunblane στη Σκωτία αλλά και το Hilton της Αθήνας. Συνεργάστηκα με τον Αστέρα στη Βουλιαγμένη, με το THE RITZ CARLTON HOTEL, στο WOLFSBURG της Γερμανίας, το LIFE GALLERY στην Αθήνα και το COSMOPOLITAN MAREBLUE HOTEL στη Ρόδο και πολλών ακόμη σε Κω, Μύκονο, Μάνη, Τρίπολη, Κρήτη, Κεφαλονιά, Σπέτσες, Πύλο, Πάρο, Άνδρο πριν κάνω το μεγάλο βήμα για την Αμερική όπου πλέον έχω μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μου.

Τιμήθηκα 3 φορές με Χρυσό Σκούφο, έλαβα 3 χρυσά μετάλλια σε εθνικούς διαγωνισμούς Μαγειρικής και 2 ασημένια στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του 2005.

Το 2014 ίδρυσα την CHEFSTANITSAS FOOD & BEVERAGE CONSULTING στην Αθήνα, με κύριο αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κουζίνες μπουτίκ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπαιδεύω προσωπικό, σχεδιάζω το μενού, κοστολογώ τα πιάτα, στήνω την κουζίνα, την στελεχώνω, επιλέγω προμηθευτές.

Διανύοντας πλέον την τρίτη επαγγελματική μου δεκαετία στις κουζίνες όλου του κόσμου, διαθέτω την γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα σε αυτή τη διαδρομή, στην ανάπτυξη επαγγελματικών γαστρονομικών προσπαθειών και ιδεών σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα, που την κουζίνα της τόσο αγαπώ.

 

Πρόσφατα βρέθηκε στο V1935 και ανάρτησε δύο αγαπημένα πιάτα που και ο ίδιος ο κόσμος αγαπά να απολαμβάνει.

Πάμε να τα δούμε:

Σαλάτα Φάβα Σαντορίνης με Χταπόδι, καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και sea fennel

 

 

Ελληνική Σαλατα με τηγανιτή φέτα πανάρισμενη σε φρέσκια ρίγανη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *