Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Περίπατοι-Ξεναγήσεις

Κωλοκοτρονίτσι: Αυτό είναι το χωριό που γυρίστηκε το «Καφέ της Χαράς»

Κωλοκοτρονίτσι: Αυτό είναι το χωριό που γυρίστηκε το «Καφέ της Χαράς»

Το «Καφέ της Χαράς» είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης η οποία μάλιστα επανήλθε μετά από 14 χρόνια με νέα επεισόδια. Στο επίκεντρο βρίσκεται βέβαια και πάλι το χωριό Κωλοκοτρονίτσι.

Ποιο είναι το αληθινό Κολοκοτρωνίτσι
Το χωριό το οποίο αντιπροσωπεύει το Κολοκοτρωνίτσι βρίσκεται μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο μακριά από την Αθήνα. Είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό που ξεπροβάλλει στην Αργολίδα. Ο λόγος για την Καρυά. Βρίσκεται στους πρόποδες του Αρτεμισίου χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Καρυά και ο λόγος που επιλέχθηκε είναι ότι έχει παραδοσιακό χαρακτήρα και μοναδική φυσική ομορφιά. Διαθέτει μια απαράμιλλη θέα και ήρεμες γωνιές για χαλάρωση και ξεκούραση. Περπατώντας στο χωριό θα δεις τα πέτρινα σπιτάκια, που στοιχίζονται το ένα δίπλα στο άλλο. Εξίσου όμορφη είναι και η διαδρομή προς το βουνό. Ακόμη και τα καταλύματα στο χωριό διατηρούν το ύφος του χωριού και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Στο κέντρο, βρίσκεται η πλατεία, με πολλά καταστήματα ενώ πολύ κοντά είναι και η μητρόπολη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ μην παραλείψεις να επισκεφθείς το «Μπρακατσάκι», την πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό.

Ένα χωριό για καλοφαγάδες
Απόδραση και διασκέδαση χωρίς καλό φαγητό δε γίνεται. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Καρυά. Το Κωλοκοτρονίτσι διαθέτει πολλές και καλές ταβέρνες με φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστο. Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεςι ντόπια κρέατα και οικολογικά προϊόντα. Αυτό που λέμε «σπιτική ελληνική κουζίνα». Ζεστό ψωμί στον παραδοσιακό φούρνο αλλά και φαγητά, όπως τυροπιτάρια και τραχανόπιτες που δεν έχεις δοκιμάσει αλλού.

Τα τελευταία χρόνια, τα παλιά σπίτια του χωριού ανακαινίζονται από ντόπιους οι οποίοι επιστρέφουν στα πάτρια. Αλλά όχι μόνο. Ενδιαφέρονται γι’ αυτό και ξένοι που αγοράζουν κτήρια και το χωριό αποκτάει όψη σύγχρονου θέρετρου, χειμώνα – καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *