Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Περίπατοι-Ξεναγήσεις

Η Κόμησσα της Κέρκυρας: Έτσι είναι σήμερα το κτήριο που γυρίστηκε η ταινία

Η Κόμησσα της Κέρκυρας: Έτσι είναι σήμερα το κτήριο που γυρίστηκε η ταινία

Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι με σιγουριά μια από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το πηγαίο χιούμορ και το ταπεραμέντο της την έκαναν να ξεχωρίζει ενώ οι ατάκες της λέγονται ακόμη και σήμερα.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει ήταν η Κόμησσα της Κέρκυρας. Μάλιστα, λέγεται ότι η συγκεκριμένη ταινία ήταν δική της επιθυμία να γυριστεί στην Κέρκυρα πράγμα το οποίο έγινε πραγματικότητα. Όλοι θυμούνται βέβαια το κτήριο το οποίο θεωρούταν το σπίτι της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία.

Στο exploringgreece.tv συνεχίζουμε το ταξίδι στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και σας παρουσιάζουμε πώς είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε την οδό της 3ης Σεπτεμβρίου το 1900!!!

Η υπόθεση της ταινίας «η Κόμησσα της Κέρκυρας»
Η ιστορία έχει ως εξής: Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης), παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια.

Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ

Πόσα θα δίνατε το 1932 για να αγοράσετε σπίτι σε αυτόν τον χωματόδρομο της Αθήνας;

 

Διαβάστε ακόμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *