Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Athens WalkStreet Stories

1996: Γκάλοπ για την ομοφυλοφιλία στην Αθήνα -Καλτ βίντεο

1996: Γκάλοπ για την ομοφυλοφιλία στην Αθήνα -Καλτ βίντεο

Ένα νοσταλγικό βίντεο ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού του 1996 αποτυπώνει την κοινή γνώμη για την ομοφυλοφιλία και παρουσιάζει δημόσιες εκδηλώσεις στοργής μεταξύ δύο ανδρών μέσα από μια έρευνα δρόμου στην Αθήνα. Ορισμένες εξαιρετικά συντηρητικές απαντήσεις καθιστούν σαφές ότι το βίντεο τραβήχτηκε πριν από δύο δεκαετίες, ενώ είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ των απόψεων των νεότερων και των μεγαλύτερων σε ηλικία συμμετεχόντων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νεότερη γενιά φαίνεται να είναι πιο προοδευτική από τις μεγαλύτερες ηλικίες. Στην ερώτηση “Θα σας σοκάρει να δείτε δύο άνδρες να φιλιούνται στο δρόμο;”, οι νέοι άνδρες απάντησαν: “Έχουμε δημοκρατία, ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό”, “Αν του αρέσει”, “Ο καθένας αποφασίζει μόνος του”, ενώ ένας ερωτηθέντας αστειεύτηκε: “Καθόλου κακή ιδέα!”. Φυσικά, ο τοξικός ανδρισμός δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο βίντεο, με τους νεαρούς άνδρες να δηλώνουν ότι “Ο ανδρισμός εξευτελίζεται” και “Αυτό δεν είναι αποδεκτό”.

Προφανώς, ακούστηκε και η διαχρονική φράση “Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην προσωπική τους ζωή, αλλά όχι στο δρόμο”. Μέσα από αυτό το σύντομο βίντεο, μπορεί κανείς επίσης να δει ότι οι ξεπερασμένες απόψεις που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια φαίνεται ότι ήταν αρκετά διαδεδομένες τη δεκαετία του ’90.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας νεαρός άνδρας. Τέλος, το βίντεο τελειώνει με μια δήλωση που εξυμνεί την τρέλα του ελληνικού cult machismo: “Οι Έλληνες παράγουν άντρες, τι να πεις για τους Άγγλους, τους Ιταλούς, ναι…”.

Δείτε το βίντεο:

Και κάτι ακόμα:

Δείτε και αυτά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *