Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Athens MamΖαχαροπλαστεία

Βρήκαμε το καλύτερο Carrot Cake στην Αθήνα!

Βρήκαμε το καλύτερο Carrot Cake στην Αθήνα! Θυμάμαι τότε που ήμουν μικρή, μια γιαγιά από την Γαλλία, η Annette, που είχε ξωμείνει στη Θάσο, το νησί των διακοπών μου, μας μοίραζε κέικ καρότου!

Τρελαινόμουν γι αυτό το περίεργο κέικ με το πεντανόστιμο λευκό γλάσο! Οι υπόλοιπες γιαγιάδες την θεωρούσαν τρελή, αφού εκείνες μας τρατάριζαν φρέσκο ψωμάκι, βρεγμένο και πασπαλισμένο με ζάχαρη. Η γεύση αυτή μου έμεινε, αποτύπωμα των παιδικών μου χρόνων.

Τόσα ταξίδια, τόσες γεύσεις κι όμως όμοιό του δεν ξαναβρήκα! Έπρεπε να περάσουν ίσα με 30 χρόνια για να βρω κέικ που όχι μόνο ανταγωνίζεται τη γιαγιά Annette, αλλά την ξεπερνάει!

Που; Δεν θα σας πω ακόμα, θα σας πω μόνο ότι πλέον μπήκε το φθινόπωρο, ο καιρός θα ψυχράνει λιγουλάκι, το τσάι και ο ζεστός καφές θα μπουν ξανά στη ζωή μας.  Τι πιο ωραίο να βγεις με την φίλη σου για τσάι, και να το συνοδέψεις με αυτό το υπέροχο κέικ, και η μέρα σας να φτιάξει μαγικά!

Θέλετε να το πάω και ένα βήμα παρακάτω; Θα σας λείψει το καλοκαιράκι; Πότε έφτασε ο Αυγουστος χαμπάρι δεν πείραμε! Ο ιδανικός τρόπος να παρηγορηθείς είναι ένα γενναίο κομμάτι Carrot Cake! Άσε που σου φέρνει και μια αίσθηση ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Τι; Δεν συμφωνείς; Άντε καλέ, πότε ήρθε το καλοκαίρι, πότε έφυγε,(αγαπω το χειμωνα και τα χριστουγεννα και βιαζομαι να μας αποχαιρετήσει σύντομα το καλοκαίρι) . Και τώρα, μέχρι να γευτείς το τελευταίο ψίχουλο από το υπέροχο, Carrot Cake της Νάνσυ, Θα χει στολιστεί η Αθήνα με πολύχρωμα λαμπιόνια!

Πάνω στον ενθουσιασμό μου, για τα Χριστούγεννα, σας είπα για την Νάνσυ! Ε, ναι, στο Σερμπετόσπιτο να το βρεις, το πιο υπέροχο κέικ, το πιο ζουμερό, με το καλύτερο λευκό γλάσο, που έχει ακουμπήσει τον ουρανίσκο σου!

Μην κάθεσαι, σπεύσε, έχει γίνει ήδη viral, και όλοι το αναζητούν με μανία… Νάνσυ είναι, ηδονή γεύσης μοιράζει..

Που είναι το Σερμπετόσπιτο; Πλατεία Ψυρρή, Πιο κέντρο δεν γίνεται!

Ας σας πω και  λίγα ιστορικά περί Carrot Cake:

Η ιστορία της προέλευσής του, μας πηγαίνει αρκετά πίσω, τι πίσω δηλαδή, εκεί στις αρχές του Μεσαίωνα, τότε που η ζάχαρη σχεδόν δεν υπήρχε ή μάλλον υπήρχε αλλά ήταν τόσο ακριβή που μόνο οι πλούσιοι είχαν την πολυτέλεια να την γεύονται. Έτσι εβαζαν γλυκά λαχανικά για να δώσουν την ιδέα της ζάχαρης, και το καρότο ήταν ιδανικό γι αυτό που αποζητούσαν.

Στην αρχή ξεκίνησε σαν Πουτίγκα Καρότου και σιγά σιγά, προέκυψε το κέικ καρότου που χρειάστηκε να φθάσει στην Αμερική από τους Γερμανούς και Εγγλέζους αποίκους, για να αποκτήσει τη σημερινή φήμη του. Η γνωστή επικάλυψη με βάση το τυρί κρέμα, χρεώνεται κατά μεγάλο ποσοστό στους ανατολικοευρωπαίους αποίκους της Αμερικής και η αναβίωση του ενδιαφέροντος για την κατανάλωσή στους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω έλλειψης ζάχαρης.

Facebook

Instagram

www.nancysweethome.gr

Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Πλατεία Ψυρρή, Αθήνα, 105 54
Τηλ. 210 321 1323

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *