Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Athens WalkStreet Mystics

Ο σταθμός Metro Δημοτικό θέατρο είναι ο πιο ωραίος σταθμός

Ο σταθμός Metro Δημοτικό θέατρο είναι ο πιο ωραίος σταθμός. Μια νέα εποχή σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το συνολικό έργο αφορά σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ. με έξι νέους σταθμούς, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο», συνολικού προϋπολογισμού 730 εκατομμυρίων ευρώ, με συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλαμβανομένων όλων των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και της προμήθειας συρμών.

Κατασκευάστηκε σε περίοπτη θέση, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, στην ιστορική πλατεία «Δημοτικού Θεάτρου».

Έχει τρεις προσβάσεις: εντός της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου, στην πλατεία Κοραή και στην πλατεία Μπακογιάννη, όλες με δύο κυλιόμενες και μία σταθερή κλίμακα.

Η ιστορική πλατεία Δημοτικού Θεάτρου αποκαταστάθηκε με προσοχή στην προϋπάρχουσα κατάστασή της και με τα ίδια αρχικά της αυθεντικά υλικά που είχαν διαφυλαχθεί. Επανατοποθετήθηκαν τα προϋπάρχοντα σιντριβάνια και το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην αρχική τους θέση και υλοποιήθηκε νέα φύτευση.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *